A continuació us deixo la recepta d'un plat de tardor molt bo i senzill, tot i que demana força coordinació perquè no es refredi abans d'arribar a taula. Es tracta d'un milfulls de seitan amb ceba, patates i puré de moniato.
Ingredients
- seitan
- 1 moniato
- 1 ceba mitjana
- 1 patata mitjana
- sal, pebre i espècies diverses
Preparació
El que hem de fer primer és bullir el moniato i després fer-ne un puré homogeni i força dens.
A continuació, cal saltar la ceba a foc força lent en una paella petita amb una mica d'oli, orenga i pebre vermell fins que quedi daurada i transparent.
Mentre fem la ceba, anem tallant la patata a làmines ben fines (de no més de 5 mm), la salem i preparem una paella gran amb més oli.
Quan l'oli estigui calent, ja podem anar deixant les làmines de patata a la paella perquè es facin. No les hi hem de deixar gaire estona, el temps just perquè quedin daurades dels dos costats.
D'altra banda, cal tallar làmines de seitan del mateix gruix que les de patata, deixar-les macerar una estoneta amb orenga, pebre, sal... i les passem a última hora per la paella fent només "volta i volta".
I, finalment, ho emplatem: fem una base de patata al fons del plat, al centre hi col·loquem una làmina de seitan, a sobre una mica de ceba, una làmina de patata i una cullerada de purè de moniato, una altra làmina de seitan, ceba, patata, moniato... I ja ho tenim!
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada