
Necessitem (24-32 peces):
- 300 g de farina
- 150 g de sucre
- 150 g de margarina o bé d'oli
- 100 g d'ametlla mòlta
Preparació:
Segons el tipus de polvoró, podem afegir-hi canyella, pell de llimona ratllada, cacau en pols, sèsam... Preparació: Una bona estona abans de començar a fer la massa, cal posar la farina en una paella i al foc perquè s'escalfi i perdi la humitat. Així serà més fàcil manipular-la. Quan la farina ja s'hagi refredat, la podem posar en forma de volcà sobre la superfície de treball. Al centre, hi posarem la resta d'ingredients "bàsics" (si feu servir margarina, cal que estigui a temperatura ambient). I ja podem fer la massa! Un cop feta la massa (ha de quedar homogènia i no ha de ser enganxosa), en fem porcions per a cada gust. Ara és el moment d'afegir la pell de la llimona, el cacau en pols, el sèsam... a cada tros de massa.
Deixem el forn escalfant-se a 200º C i ara toca fer els polvorons. Per mi, la millor manera és donar a la massa forma de xurro i després tallar-la a llesques, com si fos una barra de pa.
Anem posant els polvorons a la plata per anar al forn i hi afegim un polsim de sucre mòlt, de canyella...
En teoria, han d'estar uns 10 minuts al forn, però depèn de si fem servir margarina o bé oli.
Bé, ja està! A veure si el Nadal que ve puc penjar la recepta millorada!
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada