
Ingredients (2 racions):
- 3-4 tomàquets madurs
- 1 albergínia no gaire gruixuda
- 1 carbassó
- 1 ceba
- 2 alls
Preparació:
Primer de tot, tallem la ceba i dos dels tomàquets a daus per fer la base. Ho posem tot en una paella, juntament amb els alls tallats ben petits, oli, sal, pebre i algunes herbes aromàtiques (orenga i alfàbrega, per exemple).
Mentre els tomàquets i la ceba es van fent, preparem el forn perquè s'escalfi a 150-180 ºC i anem tallant la resta de verdures a rodanxes molt primes (si teniu un ratllador que les talli a làmines, millor). Hem de pensar a deixar l'albergínia pel final perquè no s'oxidi.
Quan tinguem la barreja de la ceba i els tomàquets amb textura de samfaina, la podem posar al fons d'una safata per fer de base del plat. A sobre hi anirem posant les rodanxes de verdures alternades.
En acabat, tirem un raig d'oli per sobre, una mica d'orenga, sal i pebre i ho posem al forn ben tapat amb paper d'alumini durant uns 15 o 20 minuts.
Hem d'anar controlant el forn i quan comenci a fer xup-xup, haurem de destapar la safata i deixar que les verdures es daurin una mica per sobre.
Això és tot. Encara que sigui llarg de fer, és molt fàcil i queda boníssim!
Actualitzacíó (estiu del 2012): No fa gaire vaig fer una variant de la ratatouille afegint-hi seitan a làmines per sobre. Com que cuit al forn queda cruixent, contrasta molt bé amb les verduretes.
Primer de tot, tallem la ceba i dos dels tomàquets a daus per fer la base. Ho posem tot en una paella, juntament amb els alls tallats ben petits, oli, sal, pebre i algunes herbes aromàtiques (orenga i alfàbrega, per exemple).
Mentre els tomàquets i la ceba es van fent, preparem el forn perquè s'escalfi a 150-180 ºC i anem tallant la resta de verdures a rodanxes molt primes (si teniu un ratllador que les talli a làmines, millor). Hem de pensar a deixar l'albergínia pel final perquè no s'oxidi.
Quan tinguem la barreja de la ceba i els tomàquets amb textura de samfaina, la podem posar al fons d'una safata per fer de base del plat. A sobre hi anirem posant les rodanxes de verdures alternades.
En acabat, tirem un raig d'oli per sobre, una mica d'orenga, sal i pebre i ho posem al forn ben tapat amb paper d'alumini durant uns 15 o 20 minuts.
Hem d'anar controlant el forn i quan comenci a fer xup-xup, haurem de destapar la safata i deixar que les verdures es daurin una mica per sobre.
Això és tot. Encara que sigui llarg de fer, és molt fàcil i queda boníssim!
Actualitzacíó (estiu del 2012): No fa gaire vaig fer una variant de la ratatouille afegint-hi seitan a làmines per sobre. Com que cuit al forn queda cruixent, contrasta molt bé amb les verduretes.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada