Canelons de tofu i espinacs

|
Ingredients per a 12-16 canelons:
  • pasta per fer canelons
  • 500 g d'espinacs congelats
  • 125 g de tofu, aproximadament
  • 2 grans d'all
  • pinyons
  • sal i pebre
I per a la beixamel:
  • llet de soja
  • farina de blat de moro
  • farina de blat
  • oli
  • sal, pebre i nou moscada

Preparació:

Primer farem els canelons i deixarem la beixamel per al final. Com que en sortiran bastants, de canelons, els podem congelar i així un altre dia només ens cal fer la beixamel.

Per fer els canelons, doncs, hem de col·locar dues cassoles al foc amb aigua i sal. En una hi posarem els quadradets de pasta quan l'aigua bulli i a l'altra, al principi de tot, els espinacs congelats.

Quan la pasta estigui a punt, l'haurem de treure de l'olla amb una escumadora i molt de compte, i l'haurem de posar en un recipient amb aigua ben freda.

Mentre van bullint els espinacs, tallem els alls a daus, aixafem el tofu amb una forquilla perquè quedi ben esmicolat i, en una paella, torrem un grapat de pinyons (sobretot, no hi posem oli) i quan estiguin torrats els deixem en un recipient. Podem aprofitar que la paella està calenta per posar-hi un raig d'oli, el tofu i els alls i ho sofregim tot amb sal i pebre.

Quan els espinacs ja s'hagin cuit, els colem i els afegim a la paella per barrejar-los bé amb el tofu i els alls. També hi hem d'afegir els pinyons.

Ara és quan cal deixar el forn escalfant-se a uns 150º.

I ha arribat el moment de fer els canelons... El millor és posar la pasta plana i ben escorreguda a sobre d'una fusta. Un cop preparat això, podem abocar una cullerada de la barreja a sobre de cada peça de pasta per farcir els canelons. S'ha de repartir uniformement i no carregar-los gaire perquè es puguin tancar bé.

A mesura que els anem tancant, els col·loquem en una plata que pugui anar al forn (i que podem untar amb oli per assegurar-nos que no s'hi enganxen). I com que sobraran espinacs, es poden aprofitar per fer una pizza o per saltar-los a la paella un altre dia.

Ara que ja tenim els canelons preparats, el forn escalfant-se i els fogons lliures, és hora de fer la beixamel!

Au, doncs, hem de cobrir el fons d'una paella amb oli i hi afegim tanta llet de soja com vulguem (jo gasto un mig litre per a 6 canelons), nou moscada, sal i pebre. Mentrestant, en un got, barregem una cullera de postres ben plena de farina de blat de moro amb més llet de soja i ho afegirem a la paella quan la llet comenci a bullir.

I l'únic que hem de fer és remenar sense parar i vigilar que no surtin grumolls. De seguida veureu que comença a espessir-se i si no, sempre s'hi pot anar afegint farina de blat (mai directament, cal desfer-la amb llet).

Quan la beixamel estigui feta, l'aboquem per sobre dels canelons i posem la plata al forn a escalfar-se. Cap al final, ho deixeu gratinar una miqueta i podeu afegir-hi més pinyons per sobre.

I això és tot, és una mica llarg de preparar, però queda molt bo!


4 comentaris:

Àngels ha dit...

Estic admirada! estàs feta tota una professional de la cuina. La redacció, la terminologia... no desmereixen de cap dels molts llibres de cuina que tinc. Enhorabona!

Àngels ha dit...

Guais les fotos! Congrats!!!

Unknown ha dit...

Hola es poden congelar amb la bechamel; gràcies

Unknown ha dit...

es poden congelar?

Publica un comentari a l'entrada