L'altre dia teníem ganes de menjar vichyssoise, així que vam comprar porros i a la tarda ens hi vam posar. Va quedar molt bona, en penjo la recepta.
Ingredients:
Ingredients:
- 3 porros mitjans
- 2 o 3 patates mitjanes
- 1 ceba més aviat petita
- 1 cullerada de margarina
- 1 litre d'aigua i 1 pastilla caldo (o bé 1 litre de caldo vegetal)
- 250 ml de llet de soja
- sal, pebre i nou moscada
Nosaltres la vam preparar el mateix dia de menjar-nos-la, però és millor preparar-la el dia abans perquè sigui ben freda.
Preparació:
El primer que cal fer és llençar la part verda dels porros i netejar-los bé. Un cop estiguin nets, tallem la part blanca que en queda i la ceba a rodanxetes com més petites millor i ho posem en una cassola fonda o en una olla i deixarem que es cogui amb la margarina (o l'oli, si ho preferiu), la sal i el pebre. S'ha de fer en un recipient fondo perquè, quan la ceba i els porros estiguin al punt (sense que s'arribin a daurar), hi haurem d'afegir les patates tallades a daus petits i el caldo (o l'aigua amb la pastilla de caldo) per bullir-ho tot junt.
Un cop la patata sigui tova, podem apagar el foc i haurem de batre-ho tot. Com que queda molt de caldo, el millor és treure'n com més millor i guardar-lo en un pot. Així podrem batre les verdures, afegir-hi la nou moscada i la llet i, si veiem que queda massa espès, anar afegint-hi el caldo (o més llet, si ho preferiu). Segurament, també tocarà corregir de sal.
I un cop està batut, s'ha de deixar refredar i cap a la nevera per servir-ho ben fred!
Preparació:
El primer que cal fer és llençar la part verda dels porros i netejar-los bé. Un cop estiguin nets, tallem la part blanca que en queda i la ceba a rodanxetes com més petites millor i ho posem en una cassola fonda o en una olla i deixarem que es cogui amb la margarina (o l'oli, si ho preferiu), la sal i el pebre. S'ha de fer en un recipient fondo perquè, quan la ceba i els porros estiguin al punt (sense que s'arribin a daurar), hi haurem d'afegir les patates tallades a daus petits i el caldo (o l'aigua amb la pastilla de caldo) per bullir-ho tot junt.
Un cop la patata sigui tova, podem apagar el foc i haurem de batre-ho tot. Com que queda molt de caldo, el millor és treure'n com més millor i guardar-lo en un pot. Així podrem batre les verdures, afegir-hi la nou moscada i la llet i, si veiem que queda massa espès, anar afegint-hi el caldo (o més llet, si ho preferiu). Segurament, també tocarà corregir de sal.
I un cop està batut, s'ha de deixar refredar i cap a la nevera per servir-ho ben fred!
1 comentaris:
Ja tenia ganes de veure més receptes. La feu gairebé com jo, només que amb llet de soja.
Fa temps que no en faig i quan l'he llegit, m'han agafat ganes de fer-ne.
Publica un comentari a l'entrada